Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев сезира Окръжната прокуратура за евентуални нарушения

...
Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев сезира Окръжната прокуратура за евентуални нарушения
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч даде на прокуратурата предшественика си за кола за над 32 000 лева

Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев сезира Окръжната прокуратура за възможни нарушавания при закупуването на използван автомобил за потребностите на Областна администрация в Ловеч от предходния шеф Светослав Славчев. 

Автомобилът е закупен през декември 2022 година, произведен е през 2018 година и е минал 120 000 км, като за него са платени 35 100 лв., разясни актуалният регионален шеф на Ловеч Виктор Стойчев.

" Сигналът в Окръжна прокуратура беше подаден от мен, защото документите, които открих за придобиване на лекия автомобил и проведената социална поръчка са направени, че официално законът е спазен, само че действително не е. Освен това изборът на съответния автомобил е изработен еднолично, без ценене на мнението на специалисти, от регионалния шеф към оня миг господин Славчев и платената цена от 35 100 лева изрично надвишава с хиляди левове пазарната цена на подобен петгодишен автомобил ", разясни той.

Областният шеф, закупил въпросния автомобил - Светослав Славчев сподели, че е спазил всички законови условия.

" Аз съм закупил автомобила с финансови средства, които са ми предоставени от Министерски съвет, защото съм бил вторичен разпоредник на бюджетни средства и те са целеви средства за закупуване на автомобил. Плюс това цената е под прага на публичната поръчка – 36 000 лв. с Данък добавена стойност. Спазил съм всички законови условия ", акцентира Славчев, представен от БНР. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР